Ai nevoie de
CONSILIERE
in alegerea
produselor?
Termeni si conditii

Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal

CUPRINS:

1. Cand se aplica?
2. Care este scopul acestei politici?
3. Ce reprezinta datele cu caracter personal?
4. In ce scop le colectam?

  • Scopuri CONTRACTUALE
  • Scopuri FUNCTIONALE
  • Scopuri de MARKETING

5. Cum le colectam?
6. Ce drepturi aveti?

  • Dreptul de accesare
  • Dreptul de modificare si stergere
  • Dreptul de restrictionare a prelucrarii
  • Dreptul la portabilitate (export) al datelor
  • Dreptul de a nu fi supus unei actiuni cu caracter automat
  • Dreptul de a inainta plangere

7. Cui dezvaluim datele?
8. Cum asiguram securitatea datelor?
9. Care sunt perioadele de pastrare?
10. Cum tratam solicitarile minorilor?
11. Ce facem in cazul incidentelor de securitate?
12. Ce inregistrari pastram?

1. Cand se aplica?

Politica de confidentialitate se aplica datelor personale ale celor care doresc sa devina, sunt sau au fost clienti SC MARKETING CONCEPT SRL, inclusiv datele colectate, utilizate sau dezvaluite in timp ce utilizeaza site-ul companiei noastre, disponibil la adresa www.mconcept.ro. Cand ne referim la "MARKETING CONCEPT”, "noi" sau “compania noastra” in aceasta declaratie, ne referim la SC MARKETING CONCEPT SRL.

Va puteti gestiona consimtamantul asupra scopurilor in care vor fi utilizate datele cu caracter personal trimitand un e-mail la adresa comenzi@mconcept.ro, ne puteti scrie la adresa Str. Măgura Florilor nr. 10, sector 1 București.

Aceasta politica este valabila incepand cu data de 25.05.2018

2. Care este scopul?
Cand utilizati site-ul nostru ne incredintati o parte dintre datele dumneavoastra cu caracter personal. Intelegem acest lucru si il apreciem. Prin tot ceea ce facem ne straduim sa le protejam si sa va oferim un control cat mai bun asupra lor.

Politica de confidentialitate va ajuta sa intelegeti ce date personale colectam despre dumneavoastra, modul in care folosim datele dumneavoastra personale si ce optiuni aveti asupra utilizarii acestora.

Ne angajam sa pastram acuratetea, confidentialitatea si securitatea datelor dumneavoastra personale. Pentru a fi in concordanta cu modificarile legislative si/sau cu realitatile practice cu care se confrunta, ne rezervam dreptul de a ajusta oricand prezenta politica, modificarile devenind obligatorii din momentul publicarii acestora pe site.

3. Ce reprezinta datele cu caracter personal?
Dorim sa intelegeti cat mai clar ce reprezinta “datele cu caracter personal”.

Datele cu carater personal sunt informatii, despre o persoana identificata sau identificabila. Exemple de astfel de date: nume, prenume, adresa, numar de telefon, email, date legate de cartea de identitate, CNP, informatii bancare, cookie, adresa de IP a calculatorului, ID-urile dispozitivelor mobile, informatii din browserul dumneavoastra web (cum ar fi tipul browserului si limba browserului), actiunile pe care le faceti pe site-ul nostru web etc.

4. In ce scop le colectam?
Datele cu caracter personal sunt colectate pentru derularea efectiva a relatiilor comerciale, pentru a va oferi servicii cat mai bune (livrari rapide, plati electronice etc.), pentru a imbunatati permanent functionalitatile site-ului nostru sau pentru a va aduce in atentie reclame si promotii relevante pentru dumneavoastra.

Limitam datele personale pe care le colectam la ceea ce este relevant in vederea procesarii particulare a acestora. Nu procesam datele dumneavoastra personale in moduri care sunt incompatibile cu scopurile pentru care informatiile au fost colectate sau ulterior autorizate de dumneavoastra.

Date CONTRACTUALE (obligatorii) - pentru demararea procesului de angajare a unui contract si pentru derularea efectiva a relatiei comerciale.
Se pot colecta date (nume, prenume, telefon, email etc.) pentru a putea sa raspundem intrebarilor dumneavoastra legate de produsele si serviciile noastre (inclusiv prin utilizarea unei solutii dedicate de vanzari tip CRM), pentru a putea organiza procesarea si livrarea efectiva a comenzilor dumneavoastra. Aceste date sunt colectate prin formulare dedicate din site de genul: contact, solicita oferta, comanda online, solicita consultanta, contul meu etc. Aceste date sunt denumite generic “date contractuale”. Fara ele, comanda dumneavoastra nu poate fi preluata (de exemplu: nu stim cum sa va raspundem la intrebari), nu poate fi prelucrata (de exemplu nu pot fi emise documente fiscale pentru incasarea contravalorii produselor, etc) si nu poate fi livrata (prin curier sau prin alte metode acceptate). Nu veti putea beneficia de serviciile sau produsele noastre utilizand site-ul nostru, fara a furniza aceste date.
Putem dezvalui datele dumneavoastra personale fara a va oferi posibilitatea de a renunta atunci cand utilizam procesatorii terta parte (firme de curierat, procesatori de plati online etc.) pentru a efectua servicii in numele nostru si conform instructiunilor noastre.
Clientii nu pot renunta la primirea de e-mailuri legate de procesarea, derularea si livrarea comenzii (sau a altor procese asociate acestui scop).
Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date il reprezinta interesele noastre legitime (articolul 6 alin 1 lif (f) din regulamentul general privind protectia datelor).


Date FUNCTIONALE - pentru o experienta cat mai buna in utilizarea site-ului
Se pot colecta date directe (nume, prenume, telefon, email, etc) pentru asigurarea unei experiente mai bune in utilizarea site-ului. Datele se colecteaza prin intermediul formularelor din site de genul: alerta de pret (pentru a primit atentionare la scaderea unui pret), alerta de stoc (pentru a fi alertat cand un produs apare in stoc), cosuri abandonate (pentru a va reaminti de achizitiile nefinalizate), solicitare review etc.
Aceste date sunt denumite generic “date in scopuri functionale”.
Se pot colecta datele indirecte ce se pot utiliza in crearea unui website mai bine structurat (ex: rapoartele din Google Analytics etc.). Aceste date ne ajuta sa vedem fluxul de navigare a vizitatorilor in site, volumul de navigare precum si alte informatii utile relevante in imbunatatirea site-ului, pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna.
Toate aceste functionalitati sunt gandite pentru a va oferi cele mai bune optiuni de informare si achizitie.
Daca nu sunteti de acord cu utilizarea datelor in acest scop, nu puteti beneficia de  avantajele acestor functionalitati.
Temeiul legal al colectarii acestor date il reprezinta consimtamantul (art.6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).


Date de MARKETING - pentru un site mai bine structurat, reclama relevanta si informare in social media
Se colecteaza date personale, cum ar fi datele directe (nume, prenume, telefon, email etc.) sau indirecte (cookie-uri, adresa de IP a calculatorului, locatia, ID-urile dispozitivelor mobile etc.).
Datele directe se colecteaza pentru inscrierile la newsletter (transmiterea de buletine informative, oferte comerciale etc.). Daca doriti sa nu mai primiti astfel de materiale puteti sa accesati link-ul "dezabonare" situat in partea de jos a e-mailurilor de marketing ale companiei noastre.
Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt trimise de pe un site web catre un browser pentru a inregistra informatii despre utilizatori in diferite scopuri. Utilizam cookie-uri si tehnologii similare. Pentru informatii suplimentare consultati pagina de pe site-ul nostru care contine politica privind cookie-urile.
Datele pot fi utilizate si pentru afisarea unor reclame adaptate dorintelor dumneavoastra (ex: Google Remarketing, Facebook Pixel etc.). Este posibil sa va fie prezentate reclame la produsele de care ati fost interesati sau pe care le-ati vizualizat.
Site-ul nostru va permite sa va conectati cu retele media sociale, cum ar fi Facebook (facebook.com), Linkedin (linkedin.com) si Twitter (twitter.com) ("Social Media"). Conectandu-va, se pot colecta adresa IP si pagina pe care o vizitati din site-ul nostru. De asemenea se seteaza un cookie pentru a permite aplicatiilor de social media sa functioneze corect. S-ar putea sa vi se ofere o optiune de catre conturile de social media pentru a posta informatii despre activitatile dumneavoastra pe pagina personala de profil din reteaua social media, pentru a le permite accesul si altor utilizatori la acele informatii din reteaua dumneavoastra.
Aceste date le denumim generic ”date in scopuri de marketing”.
Temeiul legal al colectarii acestor date il reprezinta consimtamantul (art.6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).

5. Cum le colectam si cum va gestionati consimtamantul?
Cand interactionati cu site-ul nostru, va oferim posibilitatea de a acorda si de a va retrage in orice moment consimtamantul pentru utilizarea datelor dumneavoastra.


Oferim vizitatorilor site-ului si clientilor care furnizeaza datele cu caracter personal mijloacele pentru a alege modul in care folosim aceste date. Consimtamantul privind prelucrarea datelor cu caracter personal se poate solicita la crearea de cont, la lansarea unei comezi (cu sau fara cont), la lansarea unui formular, precum si la orice alt scop care implica acordarea consimtamantului, prin accesarea unui panou de control general (cumulat sau individual, pe fiecare categorie de date sau scop invidual) sau prin alta maniera tehnica, creata cu acest scop.

Veti avea posibilitatea de a va da explicit consimtamantul asupra scopurilor in care vor fi utilizate datele cu caracter personal si de a-l gestiona ulterior, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

6. Ce drepturi aveti?
Depunem toate eforturile pentru a va garanta drepturile pe care le aveti, in conformitate cu legislatia in vigoare.


Aveti dreptul de a accesa datele dumneavoastra personale. In consecinta, daca este cazul, va oferim acces la datele personale pe care le pastram in legatura cu dumneavoastra. De asemenea, va oferim posibilitatea de a alege daca doriti sa primiti oferte si promotii de la noi, dar si sa corectati, sa modificati sau sa stergeti informatiile dumneavoastra.

Putem limita sau refuza accesul la datele cu caracter personal, in cazul in care eforturile sau cheltuielile de furnizare a accesului ar fi disproportionate fata de riscurile pentru intimitatea dumneavoastra, sau daca drepturile altor persoane, altele decat dumneavoastra, ar fi incalcate. Alte motive pentru refuzul sau limitarea accesului pot include restrictiile impuse de legislatia in vigoare sau alte aspecte similare, indreptatite.

Aveti dreptul de modificare si stergere a datelor dumneavoastra cu caracter personal, in special a datelor incomplete sau inexacte de exemplu, in cazul in care unele dintre datele personale pe care le-ati furnizat (numar de telefon, adresa e-mail, persoana imputernicita etc.) nu mai sunt actuale.  
Luam masuri rezonabile pentru a ne asigura ca datele personale pe care le procesam sunt viabile pentru utilizarea dorita si exacte, complete si actuale. In acest sens, ne bazam pe dumneavoastra sa actualizati si sa corectati datele personale in masura in care este necesar pentru scopurile pentru care  au fost colectate sau ulterior autorizate de dumneavoastra.
Solicitarile de accesare, modificare sau stergere a informatiilor vor fi tratate in termen de 30 de zile.

Aveti dreptul de restrictionare a prelucrarii, de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati rectificarea, actualizarea ori stergerea datelor in conditiile legii. Acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare, cu exceptia acelor date pentru care prelucrarea reprezinta o obligatie legala.

Aveti dreptul de a solicita portabilitatea (exportul) datelor cu caracter personal. Putem limita sau refuza portabilitatea datelor cu caracter personal, in cazul in care eforturile sau cheltuielile de furnizare a accesului ar fi disproportionate fata de avantajele aduse in cazul respectiv.

Aveti dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat.

Aveti dreptul de a inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), precum si de a va adresa justitiei, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare

7. Cui dezvaluim datele dumneavoastra si unde le trasferam?
Colaboram cu firme de curierat, procesatori autorizati de plati electronice si companii din domeniul internetului: Google, Facebook etc. - toate acestea, pentru o cat mai buna experienta cu site-ul nostru.


Putem impartasi datele dumneavoastra personale furnizorilor de servicii contractati in vederea procesarii si livrarii comenzilor (cum ar fi procesatorii de plati, furnizorii de servicii de curierat etc.), in vederea imbunatatirii experientei de utilizare a magazinului online (ex: Google Analytics etc.) sau oferirii de servicii in domeniul marketingului, reclamei si publicitatii (Google, Facebook, Mailchimp etc.), precum si in alte scopuri: servicii de contabilitate, avocatura, consultanta, afiliati, parteneri de afaceri etc. Dezvaluirea datelor se face in temeiul faptului ca serviciile necesare derularii afacerilor noastre nu pot fi prestate de catre noi. Depunem toate eforturile pentru a avea un angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare. In cazul in care furnizorii nostri de servicii de gazduire, trimitere de newslettere sau alte servicii similare sunt transferate in afara spatiului economic european (SEE), se depun eforturi pentru a se asigura masuri de protectie adecvate.

Este posibil sa dezvaluim datele dumneavoastra personale, fie prin prescriptiile legii, proces legal, litigii si / sau solicitari din partea autoritatilor publice si guvernamentale din tara dumneavoastra de resedinta sau din afara acesteia. De asemenea, putem dezvalui informatii personale despre dumneavoastra daca stabilim ca dezvaluirea este in mod rezonabil necesara pentru a ne asigura respectarea termenilor si conditiilor noastre sau pentru a ne proteja operatiunile sau utilizatorii. Informatii relevante pot fi gasite si in anunturile referitoare la activitatile specifice de prelucrare a datelor.

De asemenea, putem transfera date personale in cazul unui audit, sau in cazul vanzarii ori transferarii totale sau partiale a afacerii sau activelor noastre (inclusiv in cazul unei fuziuni, achizitii, joint venture, reorganizare, dizolvare sau lichidare).

8. Cum asiguram securitatea datelor?
Siguranta datelor dumneavoastra este importanta pentru noi. Depunem toate eforturile necesare in acest sens
.

Luam masuri rezonabile si adecvate pentru a proteja datele personale de pierderi, utilizari incorecte si acces neautorizat, dezvaluire, modificare si distrugere, tinand cont de natura acestora. Luam toate masurile interne pentru a identifica si a asigura securitatea  informatiilor, masurile fiind verificate in mod regulat si adaptate la stadiul tehnicii. Compania noastra utilizeaza furnizori de servicii conexe cu notorietate in piata (ex: servicii de gazduire, servicii de dezvoltare software, solutii de marketing etc.) pentru indeplinirea acestui obiectiv.

9. Care este perioada de pastrare?
Pastram informatiile conform specificatiilor legale si atata timp cat dumneavoastra sunteti de acord.


Stocarea datelor cu caracter personal se face pe perioadele de timp specificate de legislatia in vigoare, in vederea mentinerii evidentelor legate de activitatile desfasurate, pentru protejarea drepturilor in justitie si exercitarea altor drepturi conform legii si contractelor incheiate, indeplinirea eventualelor cerinte de arhivare, in acord cu dispozitiile legale. Datele cu caracter personal necesare beneficierii de functionalitatile site-ului nostru si a activitatilor cu caracter promotional se stocheaza pe o perioada nedeterminata de timp, pana la stergerea contului dumneavoastra.

10. Cum tratam solicitarile minorilor?
NU prestam servicii si NU livram minorilor bunuri decat in cazurile exprese prevazute de lege.


Compania noastra NU urmareste in activitatile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor, cu varsta sub 16 ani. Nu realizam activitati promotionale de marketing direct catre minori.  

Orice persoana care ne furnizeaza datele personale garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu. In cazul in care are totusi loc o procesare a datelor cu caracter personal pentru o persona care nu este majora, vom sista procesarea acestor date odata cu luarea la cunostinta a acestui fapt.

Orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate. Minorii care au implinit varsta de 14 ani pot achizitiona servicii,  solicita si primi comunicatii de la compania noastra numai daca au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

11. Ce facem in cazul incidentelor de securitate?
Informarea dumneavoastra si a autoritatilor este primul pas. Remedierea situatiei aparute este prioritatea noastra.

In cazul in care survine o incalcare a datelor cu caracter personal vom notifica autoritatile competente pentru protectia datelor in termen de 72 de ore, in functie de gradul de risc pentru client sau pentru vizitatorul site-ului. Clientii afectati sau vizitatorii site-ului vor fi, de asemenea, notificati in legatura cu incalcarea.

Vom lua toate masurile necesare remedierii situatiilor aparute, in vederea protejarii drepturilor dumneavoastra.

12. Ce inregistrari se pastreaza?

Pastram inregistrari pentru a demonstra respectarea cerintelor prezentei politici.

Vom pastra inregistrari relevante despre:
a. scopul procesarii datelor cu caracter personal;
b. categoriile persoanelor vizate si ale datelor cu caracter personal prelucrate;
e. atunci cand este posibil, perioadele de pastrare preconizate pentru diferite categorii de date cu caracter personal;
f. o descriere generala a masurilor de securitate utilizate pentru protejarea datelor cu caracter personal;
g. exercitarea drepturilor pe care le aveti.

Site-ul www.mconcept.ro este administrat de SC MARKETING CONCEPT SRL cu sediul în Str. Măgura florilor nr. 10, sector 1 București, înregistrată la Registrul Comerțului nr. J40/13444/2012, având Codul Unic de Inregistrare RO30912165.

Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca utilizator si achiziționarea produselor din gama oferită pe site presupun implicit acceptarea tacită și fără rezerve a acestor termeni și condiții, cu toate consecințele care reies din acestea. 

Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele si informațiile despre acestea si despre magazin, precum si de a crea un cont care să servească la achiziționarea produselor dorite. Utilizarea site-ului în alte scopuri decât cele menționate este interzisă. 

SC MARKETING CONCEPT SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul mconcept.ro și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societății SC MARKETING CONCEPT SRL fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web - link - către mconcept.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC MARKETING CONCEPT SRL sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai dupa obținerea în scris sau prin e-mail a acordului nostru.

MARKETING CONCEPT SRL poate aduce în orice moment modificări asupra conținutului site-ului mconcept.ro, modificări de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informațiilor pe site, fără a necesita un acord prealabil si fără a acorda vreo notificare către utilizatori sau către terțe persoane. De asemenea, MARKETING CONCEPT poate limita accesul la anumite părți din site, la anumite facilități/frame-uri din site, poate aduce limitări de acces anumitor IP-uri fără notificări si fără vreo răspundere.


1. DEFINITII SI TERMENI

mconcept.ro – reprezintă site-ul administrat de SC MARKETING CONCEPT SRL cu sediul în Str. Măgura florilor nr. 10, sector 1 București, înregistrată la Registrul Comerțului nr. J40/13444/2012, având Codul Unic de Inregistrare RO30912165.

Bunuri și Servicii reprezintă orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Campanie este acțiunea de expunere în scop commercial a unui număr determinat de Bunuri și/sau Servicii pentru o perioadă limitată de timp stabilită de catre Vânzător.

Client reprezintă persoana fizică/persoană juridica care acceseaza SITE-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare;

Comanda este documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumparatorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția  de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresa de e-mail și o parolă care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii. Contul conține informații despre Client/Cumpătător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Contract – reprezintă acordul la distantă încheiat între Vânzător si Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut – toate informațiile legate de bunurile și serviciile comercializate pe Site

Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului să își creeze Liste.

Lista – pagina web din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le consideră a fi preferate și pe care va dori să le cumpere ulterior. 

Nickname – pseudonim prin care un Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale
Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Rating reprezintă modalitatea de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/ Cumpărător față de un produs. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui produs sau serviciu.

Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător

Site – domeniul www.marketing.ro. 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora;

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre mconcept.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni si Condiții Generale.

VanzatorS.C. MARKETING CONCEPT SRL


2. DREPTURI DE AUTOR

Intregul conținut al site-ului (produse, poze, texte, logo-uri si alte date), generic numite „Conținut”, sunt proprietatea Furnizorului si a furnizorilor săi, și este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificările si completările ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr.84/1998 - privind mărcile si indicațiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicată - privind desenele si modelele industriale. Dacă întâmpinați pe acest site probleme sau încălcări ale dreptului de proprietate intelectuala, va rugam să ni le sesizați la adresa office@concept.ro 
Accesul liber la site si la conținutul site-ului si utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fără scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, în parte ori întreg a site-ului și/sau a conținutului nu sunt permise fără acordul explicit, scris, al Furnizorului si sunt sancționate potrivit legislației in vigoare. 
Crearea de legături cu site-ul mconcept.ro ale altor site-uri sau invers este permisa doar cu acordul scris prealabil al MCONCEPT.RO


3. PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE PE SITE-UL MARKETINGCONCEPT.RO. POLITICA DE PREȚURI

Produsele comercializate prin intermediul mconcept.ro sunt noi, în ambalajul original al producătorului și în momentul livrării sunt însoțite de factura fiscală, conform legislatiei în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Din acest motiv mconcept.ro își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în oferta curentă a importatorului. 

Prețurile prezentate includ TVA (19%) și nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări mconcept.ro în momentul confirmării comenzii drept comandă fermă. 

În ciuda eforturilor noastre, există posibilitatea ca unele produse de pe site să aibă preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicația noastra informatică. In aceste condiții, întotdeauna se consideră preț final cel acceptat de către client în cadrul discuțiilor purtate cu consultanții de vânzări mconcept.ro. 

MARKETING CONCEPT nu oferă nicio garanție, în mod expres, nici implicit, în ceea ce privește functionarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.). 

Continutul mconcept.ro (texte, descrieri ale produselor, specificații tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit și din colaborarea cu reprezentanții producătorilor și a importatorilor în România. Din acest motiv, mconcept.ro nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile si specificațiile produselor afișate în site-ul mconcept.ro, acestea fiind puse la dispoziția noastră de către reprezentanții fiecărei mărci sau de către importatorii agreați de aceștia. MARKETING CONCEPT și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice descrierile și specificațiile produselor fără o notificare prealabilă.

GARANTIA PRODUSELOR 

Marketing Concept garantează integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului si până în momentul livrării. Produsele, acolo unde este cazul, sunt insotite de certificatul de garanție în original, emis de importator sau furnizor. În funcție de produse și de furnizori, furnizorul asigură garanții cuprinse între 6 luni și 2 ani. 


4. COMANDA

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugărea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu în cosul de cumparaturi, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului/Serviciului.
Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete si adevărate la data plasării Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să-l contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;
  • invalidarea tranzactiei de către procesatorul de carduri agreat de mconcept.ro, în cazul plății online;
  • datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;


Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

  • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate;
  • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,


In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regăsește la adresa 
În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însotit produsul respectiv. În cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnată după cum urmează:

  • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
  • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
  • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.


Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recentă).
În cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.


5. FACTURARE ȘI PLATĂ 

Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea. Modalitățile de plată sunt următoarele:

A. Plata în numerar pentru produsele livrabile din stoc (termen de livrare maxim 24 ore pentru întreaga țară), se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmării telefonice a comenzii. Plata se face către comisionarul care efectuează livrarea. Pentru comenzile cu plata in numerar cu livrarea in București sau alte localități, plata se face integral in momentul recepționarii coletului. 

B. Plata prin ordin de plata/virament bancar în avans se face în unul din următoarele conturi:

MARKETING CONCEPT SRL
Cod fiscal: RO30912165.
Sediul: str. Magura florilor nr. 10, sect. 1, București
Contul: RO05BACX0000001479319000
Banca: UniCredit BANK SA

C. În avans, plata online cu cardul. Tranzactia va fi procesată de euplatesc.ro. Garantam returnarea integrala a banilor în cazul în care comanda nu se va finaliza. 

De ce este sigura plata online

  • ordinul de plata este sigur deoarece operatiunile sunt gestionate exclusiv de client, iar MARKETING CONCEPT SRL nu va avea acces la niciun fel de date personale;
  • plata online este sigură deoarece euplatesc.ro asigură un nivel de securitate 3D-Secure la tranzactii, in conformitate cu standardele internationale. De asemenea, euplatesc.ro este o companie certificata Visa si MasterCard și garantează confidențialitatea datelor introduse prin transmiterea lor într-un mediu criptat.



6. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se va face oriunde în țară, prin intermediul partenerului nostrum: NEMO EXPRESS. MARKETING CONCEPT SRL își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. 

Daca ai optat pentru livrarea prin curierat rapid, tariful de livrare este de 14 lei pentru comenzi mai mici de 100 de lei si gratuit pentru comenzile de peste 100 de lei. 

Se va aplica tarif de livrare doar in urmatoarele situatii:
A. pentru comenzi mai mici de 100 de lei;
B. cand greutatea coletului depaseste 2 kg;
C. daca livrarea se va face într-o localitate, alta decât cele mentionate in lista destinațiilor pentru care nu se achită kilometri exteriori. Lista localităților cărora nu li se aplică tariful pentru kilometric exterior poate fi consultată aici.  

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni, după ce va fi reluată legatură cu clientul. În cazul în care livrarea nu se poate face nici a doua oara, comanda va fi anulată automat, iar coletul va fi returnat la sediu. În cazul în care clientul dorește să reia aceeași comandă, va fi nevoit sa suporte costul integral al livrării, indiferent de valoarea produselor cumpărate.

Pentru a preintampina astfel de situații, vă rugăm să mentionați în câmpul "OBSERVAȚII" din formularul de comandă, intervalul orar preferat pentru primirea livrării, iar curierii noștri vor încerca să tină cont de această preferință. 

Recepția produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună și corespund cantitativ și calitativ cu ceea ce s-a comandat și aceasta este facută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoțesc coletul. Factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislației românești în vigoare. 

MARKETING CONCEPT SRL își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de MARKETING CONCEPT SRL care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, acte de terorism, proteste sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești.


7. GARANȚIA PRODUSELOR

MARKETING CONCEPT garantează integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului și până in momentul livrării. Produsele, acolo unde este cazul, sunt insoțite de certificatul de garanție în original, emis de importator sau furnizor. În funcție de produse și de furnizori, Furnizorul asigură garanții cuprinse între 6 luni și 2 ani. 
Conditiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală si certificatul de garanție în original. În cazul in care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția. 

MARKETING CONCEPT nu răspunde de eventualele defecțiuni ale produselor cumpărate de pe site. Toată responsabilitatea acestor defecțiuni și repararea lor revine în sarcina importatorului sau a service-ului autorizat de acesta. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de MARKETING CONCEPT față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de MARKETING CONCEPT de la acest client.
In conformitate cu Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, declarăm că produsele livrate corespund documentației de execuție a producătorului și/sau declarației de conformitate a produsului.

Răspunderea MARKETING CONCEPT pentru lipsa conformității produselor comercializate este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 24 de luni de la livrarea produselor, dată menționată în factura fiscală care însoțește produsele.

Garanția de conformitate se aplică numai Consumatorilor definiți in Legea nr. 449/2003: "Consumator - orice persoana fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, care, în cadrul contractelor care intră sub incidența prezentei legi, actionează în scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale".


8. POLITICA DE RETUR

Puteți descarcă formularul de retur aici:

Conform Ordonanta de Urgenta 34/2014, cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, produsele cumparate online pot fi returnate, fara invocarea unui motiv anume. Magazinul online MARKETINGCONCEPT.RO se conformeaza 100% legislatiei in vigoare, iar produsele achizitionate de pe site-ul nostru pot fi returnate in termen de 14 zile de la achizitie

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând:

  • de la ziua la care intrați dv. sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor (în cazul unui contract de vanzare)

sau

  • de la ziua la care intrați dv. sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dv., în posesia fizică a ultimului produs (în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă și livrate separat)


Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poșta, fax sau e-mail.
În acest scop, puteți folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie. De asemenea, puteti completa și transmite electronic de pe site-ul nostru (click aici pentru descarcare) formularul standard de retragere sau orice altă declarație neechivocă. Daca folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
Daca vă retrageti, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dv., inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.
Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.
Nu se acceptă pentru retur produse personalizate conform cerințelor clientului, produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri.


9. COMENTARIILE UTILIZATORILOR PE SITE-UL MARKETINGCONCEPT.RO

In momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acordă Vânzătorului o licență neexclusivă, perpetuuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut. Fiecare Utilizator/Client/ Cumpărător, în momentul înscrierii de Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:

  • să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;
  • să folosească doar limba română. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate românesti, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play); 
  • să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător; 
  • să se asigure de încadrarea corectă a conținutului introdus pe Site astfel: orice întrebare va fi înscrisă în secțiunea “întrebările și răspunsurile clienților”, și orice Review va fi inscris în secțiunea “Review-uri”;
  • să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
  • să folosească această facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promoveaza vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;
  • să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
  • să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Vânzătorul;


Când un Review/Comentariu/Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator/Client/ Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectivă, acest conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina dacă încalcă Termeni și Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Vânzător.

În cazul în care Vânzătorul constată încalcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Intrebări sau Răspunsuri în secțiunile “Intrebări și răspunsuri ale clienților” și “Review-uri”.
Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului: Termenul maxim de solutionare a reclamațiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.


10. Dispoziții finale

MARKETING CONCEPT are dreptul de a modifica aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică în această pagina si va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe mconcept.ro și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator. 

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părți. 

Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de Utilizare a site-ului mconcept.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.